Reacties

“Omdat ik niet wist of pilates wat voor mij was en ik op de site zag dat een proefles tot de mogelijkheden behoorde, heb ik mij aangemeld. De proefles gaf mij een goede indruk wat ik tijdens de echte lessen kon gaan verwachten. Duidelijke uitleg op een rustige manier. In elk geval voor mij een reden om er mee te gaan beginnen omdat ik denk dat vooral mijn schouderproblemen hier baat bij zullen gaan hebben (en ik stiekum ook hoop dat de buik wat strakker zal worden). Maar dat laatste is de minst belangrijke reden.” (Ria, 2013)

“Deze week heb ik mijn eerste introductieles pilates gehad. Ik was zeer onder de indruk van de prettige en deskundige manier waarop Marianne mij introduceerde in de, voor mij onbekende wereld, van pilates. Hoewel ik altijd zeer gericht ben op de klok lukte het mij om mij volledig te concentreren op datgene waar ik mee bezig ben. Ik kan het mij verbeelden maar het leek alsof de rest van de dag verliep in harmonie met mezelf en mijn lijf. Ik heb me opgegeven voor de maandagavond en zie er naar uit om te starten. Marianne bedankt!” (Tineke 2013)

“Both body and mind feel good every time I have Pilatesles by Marianne!!

It is nice to concentrate on the specific part of body and muscle which I normally don’t do.”
Regards Makiko (2013)

“ik vond het een hele duidelijke les. Je geeft de les op een prettige manier. Een manier waarop Ik niet in de gaten had dat het uur al om was. (en ik ben een klokkijker!)Kortom een les waar ik iets aan heb voor mijn lichaam. Niets geforceerd en ook geen spierpijn. Dat lijkt mij een heel goed teken.”(Klaartje, 2013)

“Ik heb een proefles pilates gevolgd bij Marianne.

De les was behoorlijk inspannend maar na een jaar niet sporten is dat ook niet zo vreemd. Aan het einde van de les voelde ik mij heel erg ontspannen. Ik heb dat gevoel in tijden niet gehad. Ik ga er zeker mee door!” (Lisanne, 2012)

“Zojuist heb ik mijn eerste pilates les gehad. Ik ben razend enthousiast. Het overtrof mijn stoutste verwachtingen zelfs. Het was héérlijk ontspannend. Marianne gaf  heel goed en duidelijk uitleg en corrigeerde prettig. De sfeer was heel fijn. Na afloop had ik een zeer voldaan gevoel en dat heeft nog dagen geduurd. Tevens merk ik meteen al veel resultaat; ik zit al weer beter in mijn vel. Dat belooft wat! Ik kijk uit naar de volgende les! Toplocatie ook!” (Yvonne, 2012)

“Vele jaren heb ik Pilatuslessen gevolgd op verschillende plaatsen in verschillende groepen met wisselende ervaringen. Nadat ik een ski ongeluk had gehad en een lang herstel doorstaan had kon ik niet terug in de Pilatuslessen, ik had na de les te veel klachten. Ik leek mij hierbij neergelegd te hebben, echter ik miste en vooral mijn lijf miste de lessen zeer. Door toeval ben ik terecht gekomen bij Marianne.
Ondanks dat ik heel graag weer wilde starten was er ook wat terughoudendheid, want mijn angst voor een blessure bleek toch aanwezig te zijn.
Vanaf de eerste les heb ik vertrouwen in Marianne. Haar enthousiasme, grondige kennis over de bewegingen die gemaakt worden, de effecten die deze hebben in het lichaam, gaven en geven mij veel inzicht. Deze inzichten heb ik in het verleden niet eerder gekregen. Zo kon mijn vertrouwen toenemen. Marianne’s onuitputtelijke energie om telkens weer uit te leggen waar de aandacht in de bewegingen moet zijn is groot. Er is geen ontsnappen aan haar aandacht! Vanuit haar grondig weten en overbrengen kan ik rustig de conditie van mijn spieren opbouwen. Ik voel mij na een Pilatusles altijd zeer voldaan en op een plezierige wijze actief en ontspannen tegelijk. Het komt mijn gehele houding ten goede.”  (Thecla, 2011)

“Nooit gedacht dat ik er nog eens als een plank zou willen uitzien.
Na 30 lessen een nieuw lichaam is een uitdagende gedachte waarmee ik graag aan de slag wilde. Vooral het idee van een sterk powerhouse als basis voor een gezond lichaam sprak mij aan.
Voor mij waren de stappen: ontdekken, oefenen en toepassen inderdaad grofweg in 3×10 lessen. Als startende pilates leerling had ik nauwelijks benul van de goede houding, stand van de schouders en bekken, de diverse spiergroepen en de juiste bewegingen. Dat moet je eerst ontdekken. Daarna wordt het hard werken (oefenen) om er ook iets zinnigs mee te doen. De laatste 10 lessen valt alles letterlijk en figuurlijk beter op z’n plek waardoor de oefeningen effectiever worden.
Hebben we nu dan een nieuw lichaam? Ja en nee. Nee ik zie niet een geheel nieuw lichaam als ik in de spiegel kijk. Eerlijkheid gebied te zeggen dat er daarvoor, in mijn geval nog teveel overtollige kilo’s het versterkte powerhouse verhullen. Voor mijn nieuwe zichtbare lichaam moeten die er toch eerst af. Echter, ik merk wel degelijk dat mijn lichaam sterker is en steeds soepeler wordt. Schouderklachten zijn verdwenen, stijfheid wordt minder en bewegen wordt soepeler. De houding is ook mooier met een langere nek, lage schouders en rechtere rug. Een reeks van 30 lessen geeft wat dat betreft zeker een mooi resultaat.
Marianne is een mooie combinatie van vriendelijkheid, deskundigheid en doortastendheid. We kunnen lachen om de soms hilarische namen van de oefeningen, onze tragische ontduikingstechnieken en houterige lichamen maar ze houdt je altijd bij de les en zorgt ervoor dat we doen wat we moeten doen. De kleinschalige opzet geeft daarbij volop ruimte voor individuele aandacht. Het is fijn dat iemand met verstand van zaken je waar nodig bijstuurt.
Al met al is het zo goed bevallen dat we ons weer voor een vervolg hebben opgegeven. Er blijft bij ons, zelfs na 30 lessen nog genoeg te wensen over. Maar belangrijker is dat het toch eeuwig zonde zou zijn om het huidige niveau weer te laten versloffen. Ik wil seal, saw, rolling like a ball, neck pulls en natuurlijk de onvolprezen plank voorlopig nog niet missen”! (Erica  en Helen, 2011)

“ Ik dacht dat Pilates iets voor vrouwen was en dat het makkelijk zou zijn maar ik voel zelfs mijn armen trillen. Dat heb ik nog nooit gehad”. (Peter, 2011)

“ Ik volg nu twee jaar Pilates bij Marianne en merk dat mijn spieren sterker zijn geworden. Ik zit beter in mijn vel en maak een bewuster gebruik van mijn spieren. Vaak trek ik onnodig mijn schouders op, nu voel ik wanneer ik dat doe en kan mijn houding corrigeren (schouderbladen in m’n kontzak). De lessen verlopen in een prettige sfeer, er wordt geconcentreerd gewerkt maar ook gelachen. De perfecte combinatie van inspanning en ontspanning”. (Joke, 2010)

“Ik ervaar de Pilateslessen van Marianne als geweldig. Dankzij deze lessen heb ik geen last meer van lage rugpijn”. (Inge, 2010)

 

“Ik vind het ongelooflijk wat Marianne allemaal aan ons ziet. Haar aanwijzingen zijn steeds to-the-point en geven blijk van kennis over lijf en leden. Verder hebben we in ons groepje in vrij korte tijd ons niveau behoorlijk opgewerkt. Ik vind het prettig werken zo.” (Priska, 2010)

“Pilates bij Marianne is werken en toch ook ontspannen tegelijkertijd. Enerzijds worden je (diepergelegen) spieren sterker, anderzijds geeft de concentratie die je nodig hebt voor de oefeningen een verheffend effect op je geest. Marianne legt heel duidelijk uit hoe- en waarom de oefening gedaan moet worden. Deze bewustwording van je houding en de juiste spieraanspanning neem je mee in het dagelijkse leven. Omdat Marianne zich interesseert in lichamelijke ontwikkeling en diverse Masters volgt of nieuwe methodes eigen maakt, krijgen we via haar veel informatie  over technieken die de lessen nog rijker maken.” (Sacha, 2010)

“ Begin jaren 90 maakte ik kennis met Pilates in Den Haag. Daar begon Marjorie Oron de eerste studio. Ik heb daar ruim 10 jaar matlessen gevolgd en voelde me er heerlijk bij. Je leert je eigen lichaam meer kennen.
5 jaar geleden verhuisde ik naar Hilversum en moest op zoek naar een nieuwe plek om mijn Pilates te doen. Er was niets wat een beetje in de richting kwam. Een paar sportscholen die “Pilates” gaven, maar dat had helemaal niets met Pilates te maken!
Ik leerde Marianne kennen die ook aan Pilates verslingerd was. Zij heeft een eigen “balancingbody” ontwikkeld die mij zeer aanspreekt! Ik voel me hier heel goed bij.” (Heidi, 2010)

“ Ik vind de lessen erg leuk en interessant. Ik zie er echt naar uit iedere week. Ik vind dat Marianne ons erg op ons gemak stelt en dat vind ik belangrijk. Ze legt de oefeningen goed uit. Het is erg duidelijk wat ze bedoelt en er gaat een grote rust van haar uit.” ( Loes, 2010)

One Response to Reacties

  1. Deze week heb ik mijn eerste introductieles pilates gehad. Ik was zeer onder de indruk van de prettige en deskundige manier waarop Marianne mij introduceerde in de, voor mij onbekende wereld, van pilates. Hoewel ik altijd zeer gericht ben op de klok lukte het mij om mij volledig te concentreren op datgene waar ik mee bezig ben. Ik kan het mij verbeelden maar het leek alsof de rest van de dag verliep in harmonie met mezelf en mijn lijf. Ik heb me opgegeven voor de maandagavond en zie er naar uit om te starten. Marianne bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *